Alimentatie-rekenen en boedelscheiding

Mediationpraktijk The Mediator BV

voor mediation en echtscheidingsbemiddeling en alimentatie rekenen.

 The Mediator BV heeft een gecertificeerde mediator in dienst die tevens financieel specialist is en maakt gebruik van het officiële financiële rekenprogramma Split-online voor kinder- en partneralimentatie berekeningen waarbij rekening kan worden gehouden met bepaalde keuzes betreffende de boedelscheiding zoals b.v. een partner krijgt de woning en neemt de hypotheekschuld over en moet het bedrag van over bedeling financieren of wel of niet kinderen laten wonen bij verschillende ouders.

Alimentatieberekening met vaste tarieven

Overweegt u om alimentatie aan te vragen of te laten wijzigen? Bijvoorbeeld omdat uw inkomsten zijn veranderd of er sprake is van een nieuwe gezinssituatie? U kunt in dat geval eerst een officiële alimentatieberekening laten maken, voordat u vervolgstappen onderneemt. Zo weet u van tevoren beter waar u aan toe bent.

Alimentatieberekening

U kunt via ons de volgende alimentatieberekeningen aanvragen:

kinderalimentatie                (vast tarief € 290 bij de scheidinglijn)            bij ons € 150,00 excl. BTW

partneralimentatie              (vast tarief € 290 bij de scheidinglijn)            bij ons € 150,00 excl. BTW

beiden                                  (vast tarief € 290 bij de scheidinglijn)             bij ons € 200,00 excl. BTW
Bovengenoemde tarieven gelden niet voor ondernemers of samengestelde gezinnen. Een samengesteld gezin is een gezin waarbij minimaal één ouder een kind heeft uit een vorige relatie. In beide gevallen is een uitgebreidere berekening noodzakelijk. Neem met ons om de voorwaarden te bespreken.

Werkwijze aanvragen alimentatieberekening

Wilt u een alimentatieberekening laten maken? Neem dan telefonisch contact met ons op via 06-44369203 en vraag naar een alimentatieberekening. Een medewerker staat u graag te woord en informeert u verder over de werkwijze. De alimentatieberekeningen worden verzorgd door gespecialiseerde persoon/mediator.

Nadat wij al uw gegevens heeft ontvangen, ontvangt u van hen binnen enkele werkdagen de alimentatieberekening met een toelichting per e-mail. De berekening wordt gemaakt op basis van de TREMA-normen.

U heeft nog een aantal boedelverdelingzaken nog niet helder en wenst meer inzicht in de gevolgen van bepaalde keuzes dan bieden wij maximaal 3 scenario’s aan voor hetzelfde bedrag. (zoals b.v. woning verkopen of aan 1 van de partners toedelen of kinderen gaan wonen bij 1 van de partners of de kinderen worden verdeeld over de partners.)

De berekening(en) kunt u goed gebruiken als startpunt in de onderhandeling met uw (ex-)partner of als basis voor een alimentatieprocedure.

Na toezending van de definitieve alimentatieberekening neemt een medewerker contact met u op om te bespreken of de berekening duidelijk is en of er nog vragen zijn. Deze zal u ook vragen of u wellicht wilt worden doorverwezen naar een gespecialiseerde familierecht advocaat of mediator om alimentatie aan te vragen of deze te laten wijzigen.

logo-uw-scheidingsmediator-fbAlimentatierekenen